Hirdetés

1,5 GHz-en is stabil a Tegra 2



|

Brutálisan túlhajtható az NVIDIA egyébként is erőteljes megoldása.

Hirdetés

Rendszeresen be szoktunk számolni az XDA fejlesztő fórum tagjainak leginkább hajmeresztő trükkjeiről, a legújabb szenzációsnak nevezhető témát a coolbho3000 nicknevű felhasználó szolgáltatta. Az úriember vásárolt magának a napokban egy Android 3.0-át futtató Motorola Xoom táblagépet, és alaposan túlhajtotta a processzorát.

 

 


Az amerikai gyártó tablete jelenleg a piac egyik legerősebb darabja, hiszen 1 GHz-en ketyegő, kétmagos központi egységet tartalmazó NVIDIA Tegra 2 lapkakészlet dolgozik benne. Az androidos SetCPU névre hallgató, órajel változtatására alkalmas szoftvert fejlesztő coolbho3000 egészen 1,5 GHz-ig volt képes a stabil működés megőrzése mellett túlhajtani a Xoomjának processzorát, amely figyelemreméltó eredmény.

 


Az 50 százalékos tuning természetesen alaposan kihatott a teljesítményre: a Linpack nevű tesztszoftver szerint 35-ről 47 megaflopsra emelkedett a nyers számítási sebesség, míg a több fontos hardverelemet is tesztelő Quadrant által adott pontszám 2226-ról 3105-re nőtt. A túlhajtásra tervezett SetCPU természetesen csak rootolt eszközök esetén használható, aki a jövőben tuningolni kívánja a Xoomját, az ide kattintva tájékozódhat az eljárás menetéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.