Hirdetés

1,5 GHz-es mobil CPU a Marvelltől



|

Nem szűkölködik mérnöki bravúrokban az Armada-család legújabb tagja.

Hirdetés

Nemrég a Marvell bejelentette, hogy elérhetővé tették a partnereik számára a jelenlegi kínálatuk csúcsát jelentő, Armada 628 jelzésű ARM-processzorukat. Az egység a világ első, már tömegtermelésre kész hárommagos mobil CPU-ja, a gyártó elsősorban okostelefonokba és táblagépekbe ajánlja.

 

Marvell Armada 628
Marvell Armada 628

 


Rendkívül érdekes a felépítése: a háromból két mag 1,5 gigahertzes órajelen ketyeg, ezek feladata a rendkívül számításigényes műveletek elvégzése. Ebből fakadóan viszonylag sokat is fogyasztanak, amely alapvetően nem jó hír, ám a probléma kreatív módon lett kiküszöbölve - a harmadik mag csupán 624 megahertzes frekvencián üzemel, így a hétköznapi feladatok elvégzésére tökéletesen alkalmas.


A két erősebb magra legfeljebb akkor van szükség, ha valaki HD1080p-s videókat szeretne nézni a telefonján. És ezzel még nem ért véget a móka: a hozzá tervezett lapkakészlet rendelkezik USB 3.0-vezérlővel is, az integrált grafikus processzora pedig másodpercenként akár 200 millió poligon renderelésére is alkalmas. Összehasonlításul: a Samsung Galaxy S-ben dolgozó PowerVR SGX 540 csak 90 millióra képes, míg az például az iPhone 3GS-ben is használt SGX 535 esetében 28 millió háromszög a maximum.

 

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhetnek a Marvell új megoldására épülő első eszközök, azonban 2011. első felében még nem kell Armada 628-as mobilokra és tabletekre számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.