Hirdetés

15 perc alatt feltölti a mobilakkut az Oppo töltője



|

Ezen felül szenzoralapú képstabilizációval is újított a vállalat.

Hirdetés

Az Oppo sajnos nem jelentett be új okostelefont az idei Mobile World Congress szakkiállításon, azonban két nagy jelentőséggel bíró technológiával is előrukkolt. A talán érdekesebbnek nevezhető újdonságot a Super VOOC gyorstöltési megoldás jelenti, ezzel a gyártó állítása szerint 15 perc alatt teljesen feltölthető egy 2500 mAh kapacitású mobilakku.

Hirdetés


Összehasonlítási alapul a Qualcomm Quick Charge 3.0-val elvileg 35 perc kell az akku 80 százalékra töltéséhez, így amennyiben az Oppo fenti állítása megfelel a valóságnak, akkor minden kétséget kizáróan a piac leghatékonyabb gyorstöltő technológiájáról van szó. A gyártó szerint a Super VOOC további előnye, hogy nem igényel feszültségátalakítót, továbbá használat közben a készülék folyamatosan gyorstölthető marad, a rivális megoldások ilyenkor visszaállnak a megszokott (lassú) töltési metódusra.


A másik nagy újdonságot a SmartSensor optikai képstabilizációs technológia jelenti. Ez a megszokott képstabilizációs rendszerektől eltérően a kamera lencséje helyett a képalkotó egységet forgatja, ráadásul kettő helyett három tengely mentén. Az Oppo fejlesztése állítólag nem csak kiváló minőségű, de a megszokott képstabilizációs megoldásokhoz képest nagyságrendekkel kevesebb energiát fogyaszt, plusz a tipikus 50ms helyett akár 15ms alatt is reagálhat a mozgásokra.


Az Oppo egyelőre nem árulta el, hogy mikor kerülhet piacra az első Super VOOC és SmartSensor technológiákkal felturbózott okostelefon.


(Forrás: PhoneArena, Oppo #1, Oppo #2)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.