Hirdetés

1,58 petabájt adatot forgalmaztak októberben a mobilnetezők



|

Majdnem 74 ezer új szerződést kötöttek a múlt hónapban a szolgáltatók.

Hirdetés

Az év tizedik hónapjában tovább szárnyalt a mobilnet, hiszen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adatai szerint a három magyar szolgáltató szerződéseinek száma 74 ezer plusszal 1 millió 946 ezren zárt, az aktív ügyfelek száma pedig 57 ezerrel 1,488 millióra emelkedett.

 


A forgalmazásban résztvevő előfizetők száma alapján október vesztesének a Vodafone tekinthető, hiszen 0,39 százados mínusszal 24,72 százalékra csökkent a vállalat piaci részesedése, míg a Telenor plusz 0,27%-kal 28,71-ra, a T-Mobile pedig 0,11-ot növekedve 46,29 százalékra növelte a tortából kihasított szeletét.

 


A jelentés szerint a vizsgált hónapban az egy előfizetőre jutó átlagos adatforgalom a Telenor esetében 1,07 GB-ról 1,31 GB-ra, a Vodafone-nál pedig 0,91 GB-ról 0,95 GB-ra emelkedett, míg a T-Mobile ügyfelei esetében az érték megegyezik az előző hónapban is mért 0,99 gigabájttal. A magyar mobilnetezők október folyamán összesen 1,66 millió gigabájt, avagy 1,58 petabájt adatot forgalmaztak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.