Hirdetés

19 éve küldték el az első SMS-t



|

Egész pontosan 1992. december 3-án indult útjára az első üzenet.

Hirdetés

Újabb jeles évfordulóról illik beszámolnunk, hiszen múlt szombaton volt 19 éve, hogy az Egyesült Királyságban egy Neil Papworth nevű úriember elküldte a számítógépéről a világ első szöveges üzenetét. A boldog karácsonyt kívánó SMS címzettje a Vodafone-nál dolgozó Richard Harvis volt, aki egy Orbitel 901 telefonon fogadta a jókívánságot.

 

 


Maga az SMS valójában 27 éves, a technológiát Friedhelm Hillebrand és Bernard Ghillebaer dolgozták ki 1984-ben. Az első valódi üzenet elküldésére ettől függetlenül még nyolc évet kellett várni, elsősorban a szabványosítás miatt.


Végül érdemes még megjegyezni, hogy a magyar nyelvben helytelenül rögzült az SMS kifejezés: a mozaikszó a „Short Message System" rövidítése, amely szó szerinti fordításban nem túl elegánsan rövidüzenet-szolgáltatást jelent - mi viszont magára az üzenetre hivatkozunk SMS-ként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.