Hirdetés

2 GHz-es ARM processzorral állt elő a TI



|

Az OMAP 5 kemény riválisa lehet az NVIDIA Tegra 3-nak.

Hirdetés

Nem lazsáltak a Texas Instruments mérnökei az utóbbi két hónapban, hiszen a bivalyerős OMAP 4 decemberi leleplezése után máris bemutatták az utódját. Az OMAP 5 System-On-Chipbe az elődjéhez hasonlóan kétmagos processzor került, ám az új modellben már Cortex-A15 architektúrás magok ketyegnek, akár 2 gigahertzen is.

 

TI OMAP5430
TI OMAP5430

 


Gyártástechnológia terén is előremutató fejlesztésről beszélhetünk, hiszen az új OMAP 28 nanométeres csíkszélességgel fog készülni, részben ezért körülbelül 60 százalékkal kevesebbet fogyaszt az elődjénél. A teljesítményét jól tükrözi, hogy az egység képes egyszerre akár két kamera HD1080p-s jelét valós időben rögzíteni, így sztereoszkópikus felvételek készítésére is alkalmas.

 

TI OMAP5
TI OMAP5

 


A grafikus vezérlő sem rossz, hiszen a PowerVR SGX544 GPU kifejezetten erős, ráadásul támogatja az OpenGL 2.1-et, és az OpenCL 1.1-et is. A Texas Intruments OMAP 5-szériája nem a jelenlegi Tegra 2 ellenfele, hanem az NVIDIA következő generációja elleni csodafegyvernek minősül, bár hivatalosan még a főként grafikus lapkakészleteiről ismert gyártó sem leplezte le az új modelljét.


Egyelőre kérdéses, hogy mikor kerülhet egyáltalán tömegtermelésbe az OMAP 5, hiszen a 28 nm-es gyártósorok vélhetően legkorábban valamikor ősszel kezdhetik el ontani a termékeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.