Hirdetés

2000 euróért jön a szuperbiztonságos Blackberry



|

Akarata nélkül Angel Merkel ajánlásával válnak elérhetővé a módosított mobilok.

Hirdetés

Az NSA-botrány tavaly nyári kirobbanása, de főként Angela Merkel német kancellár amerikai hírszerzés általi lehallgatásának nyilvánosságra kerülése után rengeteg átlagos fogyasztóban felmerült, hogy talán nem is annyira abszurd ötlet törekedni a másokkal való kommunikáció titkosítására. Sajnos ezt nem feltétlenül egyszerű kivitelezni, különösen ha mobilos hangkommunikációról van szó.
 

Hirdetés


A mély zsebbel rendelkezők örömére hamarosan könnyűvé fog válni a mobilos beszélgetések és üzenetküldés titkosítása, ugyanis a német Secusmart mindenki számára elérhetővé fogja a tenni német kormány krémje által is használt, módosított Blackberry mobiljait.


A BB10 rendszerű készülékek microSD foglalatában egy hardveres titkosítólapkaként és biztonságos háttértárként funkcionáló chip található, amely valós időben titkosítja a kimenő adatfolyamot és dekódolja a bejövőt, méghozzá a fentiekből sejthetően a német hírszerzés által hitelesített hatékonysággal. A titkosítás működéséhez a hívónak és hívottnak egyaránt Secusmart lapkákkal felturbózott, 2000 eurós Blackberry 10-es mobillal kell rendelkeznie, különben a kommunikáció hagyományos módon zajlik.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.