Hirdetés

2021-re a Huawei lesz a világ ura



|

A tervek szerint 2021-re túlnő a Samsungon és az Apple-ön a Huawei, ami a mobilpiacot illeti.

Hirdetés

A Huawei újra és újra igyekszik tudatni, hogy nagy tervei vannak a mobilpiacon. Richard Yu egy korábbi, Converge konferencián arról beszélt Hong Kongban, hogy 2021-re a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lesz a vállalat. 

Hirdetés

A piacelemző cégek statisztikái alapján a Huawei jelenleg a harmadik legnagyobb a piacon. Az IDC 8,3 százalékra becsüli a piaci részesedését, míg a Samsung 23, az Apple 15 százalékot birtokol globálisan. 

Az érdekes dolog az, hogy az év kezdete óta a Huawei készülékekből 59 százalékkal többet szállítottak le, míg a Samsung stagnált, az Apple pedig 14 százalékot rontott. 

2021-re a Huawei 25 százalékos piaci részesedést akar elérni, ami a most látottak alapján összejöhet. Persze a folyamatosan lassuló szektor ezt megnehezíti, de Yu szerint a Huawei türelmes. 

Egy nem hivatalos jelentés szerint a Huawei tavaly 9,2 milliárd amerikai dollárt fektetett kutatás-fejlesztési tevékenységekbe - az Apple pedig csak 8,1 milliárdot. 

Yu kitért rá, hogy a jövőben tovább erősítik a csúcskategóriát, anélkül ugyanis nem válhatnak világelsővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.