Hirdetés

21 másodperc egy fotó az új PIXMA modellel



|

Nyomtatásban is van új a nap alatt, legalábbis a Canon őszre bejelentett nyomtatói között találunk kicsit, gyorsat, nagyot egyaránt.

Hirdetés

Nyugat-európai felmérések alapján az otthoni fotónyomtatásban is elismert Canon bővülő piacot lát az otthoni tintasugaras nyomtatásban, éppen ezért minden elképzelhető kategóriában igyekszik iszolgálni a házi nyomtatási igényeket, nagy hangsúlyt helyezve a fotónyomtatásra.



A hagyományos, egyfunkciós nyomtatók sorában az új sorozatban az igen helytakarékos PIXMA iP1300-at és iP1700-at üdvözölhetjük az alsó, belépő kategóriában. Mindkettő maradt a két pikoliteres cseppméretnél és a háromszínű illetve fekete nyomtatókazettánál. Jobb teljesítményt nyújtanak elődeinél, normál módban 70 illetve 55 másodperc alatt készítenek el egy szegély nélküli 10×15 centiméteres fotót.



A középmezőnyben elhelyezkedő iP3300 már többet nyújt a minimumnál, igaz, valamivel nagyobb helyet is igényel. Négy különálló tintatartályból dolgozik, két papírtálcát kínál és 47 másodperc alatt végez egy fotóval. Pictbridge csatlakozást is kiépítettek rajta digitális kamerákhoz.



Európa egyik legsikeresebb tintasugaras nyomtatójának , az iP4200-nak az utóda az iP4300, mely a kisebb modellek felbontásának kétszeresével (9600×2400 dpi) és 1 pikoliteres cseppmérettel dolgozik. 5 különálló tintapatronból gazdálkodik, külön feketét alkalmaz szövegekhez illetve fotó árnyalatokhoz. Nemcsak két papírtálcát és automatikus kétoldalas nyomtatást, hanem CD/DVD nyomtatási lehetőséget is kínál és már 36 másodperc alatt elkészül egy képpel. Megjelenése elegáns, exkluzív környezetben is jól hat.



A csúcsmodell iP5300 kiépítésében megegyezik az iP4300-al, de új sebességi rekordot állít fel, hiszen egy 10x15 cm-es szegélynélküli nyomatot 21 másodperc alatt állít elő. Az irodai és fotómunkákra egyaránt használható sorozatnak ez a legerősebb tagja. A teljes terméksorra igaz, hogy a Canon ChromaLife100 rendszerében működnek. Független laboratóriumban folytatott gyorsított tesztek alapján albumban tárolva akár 100 évig is ellenállnak majd a fakulásnak, attól függetlenül, hogy önálló tintákkal, vagy kazettás rendszerrel működik-e az adott nyomtató.



Kicsit kilóg a terméksorból az iP6700D -- a díjnyertes iP6600D utódja --, amelyet az EISA szakmai zsűrije a 2006-2007-es év „Legjobb európai fotónyomtatójának” minősített. Folyamatosabb tónusokat nyomtat, mivel fotó alapszínből dolgozik és lehetővé teszi a képek önálló szerkesztését a beépített, magyar nyelvű menüvel dolgozó LCD kijelző révén. Alapvető képkorrekciókra és effektusokhoz is használható, beleértve a vörös szem eltávolítását, vagy az arc derítését. Memóriakártyáról és PictBridge kompatibilis digitális gépről, valamint infra portról képes képeket fogadni, de kiegészíthető Bluetooth adapterrel is a mobiltelefon-kamera felhasználók kedvéért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.