Hirdetés

2,1 megapixelből megismer a Toshiba íriszfigyelő szenzora



|

Már az idén a gyártókhoz kerülhet ez az érdekes technológia.

Hirdetés

A Toshiba bemutatott egy infravöröshöz közeli tartományban működő, 2,1 megapixeles BSI képkezelő szenzort, a T4KE1-et. 

Hirdetés

Ennek a különlegessége az, hogy íriszfelismerésre lehet használni, méghozzá okostelefonokban. Sokan várják már ezt, miután nagy divat lett az ujjlenyomat-olvasó. 

Ujjlenyomat-olvasók már rég vannak a piacon, de igazából az iPhone hozta el a tömeges használatukat. Az Android kezdetben az arcfelismeréssel válaszolt a 4.0-ban, ami ugyan fejlődött azóta, de a normál és gyenge előlapi kamerákat nem biometrikus felismerésre tervezték, ezért nem is biztonságosak. 

Az Intel RealSense és a Windwos Hello már egy következő lépcső, a Toshiba szenzora pedig egy, ami ezek után van. 

A szenzor nem arcokat nézeget, hanem íriszfelismeréssel dolgozik. Automatikusan azonosítja az embereket, és a tulajdonosnak feloldja a készüléket. Ha minden jól megy, még az idén a gyártókhoz kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.