Hirdetés

2,5 milliárdot fizet a Microsoft a Minecraft fejlesztőjéért



|

A Minecraft fejlesztője nem akart ekkora felelősséget, mint amekkorát kapott.

Hirdetés

Korábban csak pletyka volt, mostanra eldőlt: a Microsoft megveszi a Mojangot, 2,5 milliárd amerikai dollárért. Az üzlet és a beolvasztás a tervek szerint 2015. júniusáig teljesen lezárul. Miközben a Microsoft új vezére, Satya Nadella valószínűleg jó üzletet kötött a redmondiak jövőjét illetően, addig a Mojang három alapítója távozik a cégtől, a felvásárlással egyszerre. 

Hirdetés

Markus "Notch" Persson, a Minecraft megalkotója külön kitért rá, hogy soha nem szerette volna, ha az alkotása és a cége ekkorára nő. Mára a márkanévnek akkora jelentősége lett, amiért ő nem szeretne globális felelősséget vállalni. A Minecraft tulajdonjoga az elmúlt években túl nagy nyomás lett a számára, amelyet úgy érez, már nem tud kezelni. Ezért döntött a Mojang eladása mellett, a Microsoft mellett pedig azért, mert ekkora forrásokkal eleve kevesen rendelkeznek, a redmondiak pedig 2012 óta dolgoznak velük közösen, elkötelezetten a játékuk és annak fejlesztése iránt. 

A Minecraft minden platformon továbbra is támogatva és fejlesztve lesz a jövőben is, a Microsofttól pedig még nagyobb növekedést ígérnek a cím szerelmeseinek. A Minecraftból a mai napig több mint 54 millió példány fogyott el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.