Hirdetés

3,8 milliárd dollárt hozhatnak jövőre a Google Pixelek



|

5-6 millió Pixel és Pixel XL fogyhat 2017-ben a Morgan Stanley szerint.

Hirdetés

A Morgan Stanley elemzői szerint a Google jövőre 3,8 milliárd dolláros árbevételnek örülhet majd a Pixel okostelefonjai után. 

Hirdetés

A Pixel és a Pixel XL a Google első saját okostelefonjai (bár a gyártást az HTC intézi), amelyekből a szakemberek becslései szerint jövőre 5-6 millió darab találhat gazdára

2016 utolsó negyedévében az ünnepek miatt 3 millió eszköz eladására számít a Morgan Stanley, ami az utolsó negyedévre vetítve 2 milliárdos árbevételt hozhat. 

A Google magasabb anyagköltsége miatt egyébként a gyártási költség magasabb, és egy Pixelt eladni csak feleannyira jövedelmező, mint egy iPhone-t eladni az Apple-nek. A Pixeleken lévő haszonkulcs mértéke 22-25 százalék a konkrét verziótól függően, míg az iPhone-on a haszonkulcs 41 százalékos. 

A szakemberek szerint egyébként a Pixelek felhasználói is költenek majd annyit appokra, mint az iOS-t választók (bár általánosságban az almás felhasználók háromszor többet költenek appokra). Ennek az oka szerintük az, hogy a Pixelek jobban integrálják az Androidot, illetve a készülék is jóval erősebb a többi robotos modellnél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.