Hirdetés

35 dolláros tablet Indiából



|

Jövőre kerülhet forgalomba a világ legolcsóbb táblagépe.

Hirdetés

Shri Kapil Sibal, India oktatási minisztere tegnap bejelentette a világ legolcsóbb táblagépét, amelyet elsősorban a helyi felsőoktatásban tanulók számára fejlesztettek ki. A névtelen eszköz jövőre kerülhet forgalomba, 35 dolláros (nagyjából 7800 forintos) áron. Több forrás szerint ez még csak a kezdet, első körben szeretnék 20 dollárra, majd még ennek is a felére csökkenteni az árát.

 

 


Specifikációit tekintve több a kérdés, mint a válasz: az érintőképernyőjét a legtöbben 7 colosra tippelik, rendelkezik Wi-Fi-vezérlővel, 2 GB belső háttértárral, és egy microSD-foglalattal. Tulajdonképpen két prototípust mutattak be tegnap, azonban vélhetően semmilyen lényegi különbség nincs köztük, konkrétan egyes számban beszéltek róluk.

 


A videón látható, hogy az egyiken Android fut, a másik esetében már nem egyértelmű a helyzet - valamilyen Linux-disztribúció lehet, de elképzelhető, hogy csak egy egyéni felület a Google rendszerén. Egyelőre az is kérdéses, hogy a tanulók számára mennyire ideális egy olyan gép, amely nem rendelkezik fizikai billentyűzettel, és a kijelzője is meglehetősen apró - szórakozásra esetleg alkalmas lehet, de például egy disszertáció begépelésére és szerkesztésére már nem valószínű.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.