Hirdetés

3DMark: repültek a HTC és Samsung csaló kütyüi



|

Az érintett cégek bánatára sikerült újból szóba hozni a csalásos botrányt.

Hirdetés

Számítógépes hardverek – tipikusan grafikus kártyák – esetében számos alkalommal előfordult már, hogy a gyártók optimalizálták bizonyos széles körben használt szintetikus mérőprogramokra a drivereiket, amelynek következtében a termékeik a valósnál magasabb pontszámokat kaptak.

Hirdetés


Ugyanez a láz sajnálatos módon elérte az okostelefonos és táblagépes piacot is, október elején az AnandTech leleplező írásában a Samsung, HTC, LG és ASUS is bűnösnek bizonyult csalás vétkében, bár az esetek többségében alig néhány százalék – tulajdonképpen mérési hibahatáron belüli – volt a pontszám vagy renderelési sebesség növekedése. A Samsung röviddel később próbálta menteni a menthetőt, míg a többi gyártó inkább az ügy agyonhallgatása mellett döntött.


Ez majdnem működött is, azonban a felfedezésekre válaszul a 3DMark tesztprogramot készítő Futuremark most letiltotta az androidos készülékeket felsoroló adatbázisában a Samsung és HTC egyes sáros eszközeit, lévén a közösség elvárta tőlük a lépést. Az érintett eszközök közt megtalálható a Samsung Galaxy Note 10.1 és Galaxy Note 3, továbbá a HTC One és HTC One Mini is.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.