Hirdetés

40 dolláros smartbook az eBay-en



|

Első pillantásra rendben van a készülék, de akkor hogy lehet, hogy átszámítva csupán 9 ezer forintba kerül?

Hirdetés

Igen érdekes smartbook bukkant fel az eBay online piactéren - a 7 colos kijelzővel szerelt készülék csupán 40 dollárba kerül. A témában kevésbé otthonosan mozgó olvasóinknak: a smartbookok kinézetre nagyjából megegyeznek a netbookokkal, azonban többek közt a mobiltelefonokban is használt processzorok dolgoznak bennük.

 

 


A teljesen „no name" smartbookba egy VIA VT8500-ás központi egység került, amely 300 (!) megahertzen ketyeg, 128 MB memória mellett. Az alacsony ár vélhetően az előbbiből fakad: kíváncsiak lennénk, hogy a gyártó honnan szerzett be nagyobb mennyiséget ezen őskövületnek számító hardverből.


A Windows CE operációs rendszer a 2 gigabájtos NAND Flash háttértáron foglal helyet - természetesen optikai meghajtóról senki se álmodjon. Mint már említettük, a gép kijelzője 7 col átmérőjű, a felbontása 800×480 pixel, de webkamera nem került a panel fölé.


Kommunikációs szempontból viszont remek a helyzet: a szokásos Wi-Fi-vezérlőt egy RJ-45-ös aljzat egészíti ki, emellett került még a masinára három USB-port, két mini Jack, és egy SD-kártyaolvasó is - szokatlanul kellemes felhozatal ebben a kategóriában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.