Hirdetés

46 millió eladott tablet 2014-re



|

Az IDC előrejelzései szerint 2014-re évi 46 millió darab tabletet vásárolnak majd a felhasználók.

Hirdetés

Az IDC most megjelent tanulmánya a tabletek népszerűségét vizsgálta. Az előrejelzéseik szerint az effajta gépek értékesítése már ebben az évben eléri a 7 milliót, 2014-re pedig a 46 milliót.

 

A tabletek különböző megoldást jelentenek mind a PC-khez, mind az okostelefonokhoz képest. Kutatásaik szerint minnél több alkalmazás és szolgáltatás lesz elérhető tabletekre, annál szükségesebb lesz ez a hardver a felhasználók számára.

 

Az IDC definiálása szerint a tabletek 7 és 12 hüvelyk közötti képernyőmérettel bírnak, nincs fizikai billentyűzetük, ARM processzor hajtja őket, az iPhone OS-hez vagy Android OS-hez hasonló operációs rendszerük van; és elsősorban internetezésre, játékokra, videónézésre és olvasásra használatosak.

 

2010-ben várhatóan az iPad lesz a domináns modell a piacon - már az első 28 napon eladták az első 1 millió darabot. A jövőben több ellenfelet is kaphat az Apple terméke, a Hewlett-Packard például a Palm felvásárlásával erősített, de az ASUS és a Lenovo is szeretne belépni a tabletpiacra, amelyet az Intel, az NVIDIA és az AMD is támogat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.