Hirdetés

5 újdonság az Android 5.1-ből



|

Az Android 5.1-ben több apró érdekesség is akad - mutatunk néhányat.

Hirdetés

Bár sok eszközre még egyáltalán nem érkezett meg a Lollipop, a Google a Nexus készülékeire már az Android 5.1-et kezdte el szórni. Attól függetlenül, hogy milyen eszközünk van, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen frissítések kerültek a Lollipop 5.1-es verziójába. Mutatunk néhány érdekességet, amelyekről jó tudni. 

Hirdetés

 

Eszközvédelem

Az egyik legfontosabb újdonság nem lesz minden készüléken elérhető. Az úgynevezett "Device Protection" egy lopás elleni/utáni védelmi vonalat jelent a Nexus 6-on és a Nexus 9-en. Ha ez működik, akkor egy elhagyott vagy ellopott készülék egészen addig zárolt marad, amíg arra be nem jelentkezünk a Google-fiókunkkal. A rendszer akkor is ezt követeli meg, ha valaki gyári visszaállítást hajt végre a készüléken. A funkció akkor működik, ha használjuk a képernyő zárolását, illetve be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba. 

 

A Nexus 6-on működik

 

Okosabb Wi-Fi

Az 5.1-et futtató robotos kütyük már képesek lesznek emlékezni arra, ha egy Wi-Fi-s kapcsolat jelerőssége túl gyenge volt, vagy egyáltalán nem is tudott hozzáférést biztosítani az internethez. Az ilyen kapcsolatokat a jövőben nem próbálja meg automatikusan létrehozni a rendszer. Az új funkció ideális lehet hotelekhez és éttermekhez is, amelyeknél gyakran találkozunk nagyon gyenge sebességekkel, amelyeket jobb elkerülni. 

 

Van, amihez nem éri meg csatlakozni

 

Fejlődött a Priority Mode

Az Android 5.0-ban bemutatkozott Priority Mode már nem csak arra jó, hogy a kiválasztott értesítéseket elnémítsa. Mostantól meghatározott időre vagy állandó jellegűre is bekapcsolhatjuk a funkciót, amely szükség esetén csak a következő ébresztőig lesz aktív. Ez utóbbi megoldás mellett még könnyebb lesz éjszakára vagy alvás előtt gondoskodni arról, hogy semmi ne zavarjon meg minket az ébredésig. 

 

A következő ébresztőig

 

Hangerő módosítása

Zenelejátszáskor a hangerőgomb lefelé vagy felfelé történő megnyomása növeli vagy csökkenti a zene hangerejét. Ahhoz, hogy a rendes hangerőt módosítsuk - például az értesítésekhez -, be kell lépni a Beállításokba. Az Android 5.1-ben a gombok megnyomásakor már megjelenik egy új ikon a kijelzőn, amelyre rábökve a hívások és az értesítések hangerejét is azonnal tudjuk módosítani. 

 

Ott a plusz ikon

 

Az ébresztő hangereje

Az ébresztő hangerejének az átállításához szintén a Beállítások menüben kellett kutakodni, és egy külön sávval állítani az értéket. A Google megpróbálta leegyszerűsíteni mindezt, így az Android 5.1-ben gyorsabban tudjuk beállítani az ébresztés hangerejét. Elég elindítani az Óra appot, majd megnyomni a hangerő gombot valamelyik irányba - az appon belül az ébresztés hangerejét tudjuk vele állítani. 

 

Egyszerűbb lett

 

Ti megkaptátok már a Lollipopot? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.