Hirdetés

6 gyakori androidos probléma megoldása - második rész



|

Összeszedtünk pár újabb gyakori hibát és azok megoldásait.

Hirdetés

Hibátlan operációs rendszer nem létezik, de szerencsére a legtöbb probléma javítható. Ebben a cikksorozatunkban olyan gyakori hibákat szedünk össze, amelyek az Android platformot érintik. Természetesen a felmerülő nehézségekre megoldást is kínálunk. Az előző epizód után következzen most az újabb gyűjtemény. 

Hirdetés

 

Tele a memória

A memória kapcsán a RAM-ról beszélünk, amiből általában a lehető legtöbbet szereti használni az Android. A windowsos világgal ellentétben ez itt nem baj, és ami azt illeti, elég a háttérben futó, különösen erőforrás-igényes appokra figyelni. A task killereket pedig jobb elfelejteni, a modern Android képes magának beosztani a rendelkezésére álló RAM-ot. 

 

Nem kell a RAM miatt aggódni

 

A System UI megadta magát

Előfordul, hogy egyes androidos készülékeken a rendszer kezelőfelülete nem hajlandó reagálni, esetleg a System UI-val kapcsolatos hibaüzenetet ír ki a készülék. Ilyenkor az első teendő az újraindítás, de ha az nem oldja meg a jelenséget, akkor a Beállítások, Alkalmazáskezelőn keresztül a System UI gyorsítótárát törölni kell - majd ismét újraindítani az eszközt. 

 

Nem mennek a letöltések

Amennyiben valamiért nem működnek a letöltések, akkor az Android beépített letöltéskezelőjét kell előszedni. Valószínűleg a gyorsítótárával van probléma, aminek a törlése segíthet megoldani a hibát. Ehhez ugyanúgy a Beállítások, Alkalmazáskezelőbe kell ellátogatni, majd megkeresni a Letöltéskezelőt, törölni a gyorsítótárat, és csinálni egy újraindítást. 

 

Egy jó fájlkezelő sokoldalú

 

Hol vannak a letöltések?

Amennyiben valaki számára nem tiszta, hogy hol kell keresni a letöltött fájlokat, akkor ideje beszerezni egy fájlkezelőt. Az Android alapból egy Download nevű mappába menti a letöltött tartalmakat. Ezeket könnyen meg lehet találni egy jó fájlkezelővel (ilyen lehet például az ES File Explorer), az sdcard/Download könyvtárat keresve. 

 

Lejátszhatatlan videó

Sajnos nem minden androidos készülékre tesznek igazán sokoldalú videolejátszót gyárilag. Ebben az esetben problémát okozhat bizonyos formátumok lejátszása, és egy új programra lehet szükség erre a célra. Szerencsére rengeteg kiválóból lehet választani, és ha nem akarunk túl sokat keresni, mindjárt ott az asztali platformokon is oly népszerű VLC

 

Androidon is van VLC

 

Kártevő került a készülékre

A Play Áruház a statisztikák szerint ma már nem igazán jelent veszélyt kártevőfronton. Éppen ezért különösen fontos, hogy nem szabad tört és letöltött teljes verziókat telepíteni, azok ugyanis gyakran kártevővel fertőzöttek. Ha már beütött a baj, akkor ideje törölni az érintett tartalmat, és feltenni egy jó végpontvédelmet. A PC World előfizetői ilyet is kapnak a Plus szolgáltatásunk keretében. 

 

Ti szedtetek már össze kártevőt Androidon? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.