Hirdetés

6 igazán egyedi, modern okostelefon



|

Minőségi, de viszonylag egyedi okostelefont keresel? Adunk pár tippet.

Hirdetés

Egy okostelefon választásánál sok szempontból lehet egyedi döntést hozni. Egyedi döntés az is, ha nem a legnagyobb, legjobb gyártók kínálatából választunk, hanem kisebb, kevésbé ismert, esetleg kevésbé minőségi, de jól használható készülék mellett tesszük le a voksunkat. Ebben az összeállításunkban azokra az okostelefonokra koncentráltunk, amelyek a top gyártók minőségi termékei, azonban szokatlan stílussal igyekeznek megkülönböztetni magukat a hihetetlen méretű mezőnyben. Mit vegyen tehát az, aki nem iPhone 6-ot vagy LG G4-et, Samsung Galaxy Note 4-et akar, de hasonló kategóriát célozna meg? Mutatjuk.

Hirdetés

 

Samsung Galaxy Round

Viszonylag "régi", 2013. októberi a Samsung Galaxy Round, amely a világ első hajlított kijelzős okostelefonja volt. Az 5,7 hüvelykes kijelzője 1080 x 1920 pixelt jelenít meg, és igazából a Galaxy Note 3 hajlított verziója: Snapdragon 800-as processzor, 3 GB RAM, 16 megapixeles kamera, bőrutánzatú hátlap, stb. A Samsung viszonylag keveset gyártott belőle. 

 

Nem a kép torz

 

LG G Flex

A Galaxy Roundra az LG válasza a saját hajlított modellje volt, a G Flex. A Samsung megoldásával szemben ez pont a másik irányban van meghajlítva, így teljesen más élményt garantál. Az extrái közé tartozik az öngyógyító hátlap, amely a formáját is visszanyeri, ha kilapítjuk. Meglehetősen nagy, 6 hüvelykes, de sajnos csak 720 x 1280 pixeles a kijelzője. Snapdragon 800-as CPU, 2 GB RAM, 13 megapixeles kamera és 3500 mAh-s akku jellemzik. 

 

Az ellenkező irányba görbül

 

LG G Flex 2

A G Flexnek van már idei utódja is, és bár a formát, valamint az extra tulajdonságokat megőrizte, ez már csak 5,5 hüvelykes. Szerencsére már 1080p-s panelt tettek bele, amihez Snapdragon 810-es processzor és 3 GB RAM társulnak. 

 

Az utód

 

BlackBerry Passport

A tavalyi év elején villantották meg először a Passportot, de szeptemberig nem volt elérhető. Azóta is igaz a készülékre, hogy nem csak az érintős mobilok, de még a BlackBerryk világában is nagyon különc, egyedi. A szokásosnál szélesebb Passport 4,5 hüvelykes, négyzetes érintőkijelzőt kapott, 1440 x 1440-es felbontással, és 3 sornyi hardveres billentyűzettel. 

 

Különc

 

Samsung Galaxy Note Edge

A Galaxy Note 4-gyel egyszerre mutatkozott be tavaly a Galaxy Note Edge, amely a Samsung második próbálkozása volt a hajlított kijelzők világában. Ez most merőben más volt, ugyanis csak a jobb szélen kanyarították meg a Quad HD-s panelt. A modell kedvelt lett, ugyanis a hajlított rész egy extra funkciókat biztosító oldalsávként működik, hivatkozásokkal és értesítésekkel. Tudásban nem lehet rá panasz, hiszen a rendes Note 4 hardverét kapta a készülék. 

 

Funkciókra hegyezve

 

Samsung Galaxy S6 edge

Nem lehet kihagyni a listáról a Samsung Galaxy S6 edge készüléket. Már csak azért sem, mert a piac egyik legjobb okostelefonja, és - még a Samsungot is meglepő nagy sikerként - a hajlított kijelzők világában a felhasználók kedvence. A kijelző mindkét széle le van kerekítve, a Galaxy Note Edge megoldásával szemben itt viszont inkább a dizájn, mintsem a funkcionalitás jegyében. Hardveresen elképesztően erős, az 5,1 hüvelykes képernyő Quad HD-s, a nyolcmagos Exynos 7420 CPU-t pedig 3 GB RAM, 32/64/128 GB tárhely és az egyik a legjobb mobilos kamera egészítik ki. 

 

Dizájnorgia

 

Mit gondoltok, a jövő okostelefonjaira mi lesz a jellemző? Folytatódik a hajlított kijelzős, de kivehető akku és memóriakártya nélküli trend? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.