Hirdetés

78 hibajavítás érkezett az Androidhoz



|

Októberben kétféle pakk közül választhatnak patchelni hajlandó mobilgyártók.

Hirdetés

Az elvártnak megfelelően a Google elérhetővé tette a 2016. októberi biztonsági javításait az Androidhoz. A szeptemberi három után ebben a hónapban kétfajta csomagban szerezhetik be a patcheket a mobilgyártók: a piacon lévő készülékek szoftverébe gyorsan és könnyen integrálható darab a 2016-10-01 jelzést kapta, míg a sokkal több munkát és tesztelést igénylő csomag a 2016-10-05-ös. Utóbbi nem csak az Android alaprendszer további sérülékenységeit foltozza, de a egyes Qualcomm, MediaTek, és NVIDIA driverekből is biztonságosabb verziót kínál.


Hirdetés


Októberben az Android összesen 78 sérülékenységtől szabadult meg. Ezek közül 7 kritikus, 48 magas, 22 mérsékelt, míg 1 darab alacsony besorolást kapott a biztonsági szakemberektől. Kritikus sérülékenységeket csak a 2016-10-05 csomag javít: a hétből három sérülékenységet az Android alaprendszerben fedezték fel, ugyanennyi a Qualcomm drivereiben bújt meg, míg a hetedik a MediaTek videomeghajtójában szunnyadt.


(Forrás: Phandroid, Google | Nyitókép: John Voo)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.