Hirdetés

805 millió mobilos van Kínában



|

Hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek még a világ legnépesebb országának telekommunikációs szektorában.

Hirdetés

A kínai Ipari- és Informatikai Minisztérium (MIIT) nyilvánosságra hozta a júniusra vonatkozó, telekommunikációs statisztikáit. A számításaik szerint a kérdéses hónapban összesen 805 millióan birtokoltak mobiltelefont az országban, azonban még így is csak a lakosság 60,5 százalékáról van szó.

 

 


Szintén érdekes, hogy a mobiltulajok összesen 68,92 milliárd SMS-t küldtek június folyamán, így fejenként napi szinten 2,87 darab üzenetről van szó. A vezetékes telefonok piaca már nem muzsikál olyan jól, mint mobilos társa, ettől függetlenül a 304,92 millió előfizetőt továbbra is elég nehéz elképzelni.


Kaptunk némi internet-statisztikát is: Kínában összesen 215,62 millióan köttették be a világhálót, közülük 6,89 millióan még mindig betárcsázósat használnak. A döntő többség már szélessávú xDSL-alapú, vagy kábeles eléréssel rendelkezik, utóbbi piac az elmúlt egy évben átlagosan 25,12 százalékkal nőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.