Hirdetés

A béna CIA-ügynökök esete a telefonnal



|

Kódolatlan mobiltelefonjaik árultak el 25 CIA-ügynököt Olaszországban.

Hirdetés

A történet 2003-ban kezdődött, mikor egy Abu Omár nevű imámot elraboltak Milánóban a mecsetbe menet. mobiltelefonjaik viszont bebizonyították, hogy a helyszínen voltak, onnan irányították a „rendkívüli áthelyezést” (értsd: emberrablást).

 

 

jamesbond.jpg

 

Nem voltak tudatában a nagytudású CIA-ügynökök, hogy mobiltelefonjaik folyamatosan kommunikálnak a legközelebbi GSM-állomással, mely rögzíti is a bejövő adatokat. Egy olasz ügyész áttanulmányozta a bűncselekmény időpontjában a helyszínen tartózkodó telefonok adatait, és az egész szupertitkos akcióra egyszerre fény derült.

 

Mivel mindenfajta titkosítás nélkül telefonáltak, a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk az ügynököket, megtudták, hol szálltak meg, látták, hogy hívásokat kezdeményeztek Virginiába (ahol a CIA főhadiszállása van), az amerikai konzulátusra Milánóba, az Egyesült Államok aviano-i légibázisára (ahonnan az imámot elszállították), valamint egymást is sűrűn hívogatták. Az egyik ügynök odáig ment, hogy mobiljáról felhívta Robert Ladyt, a CIA milánói vezetőjét – az olasz hatóságok számára igazából ez volt az első egyértelmű bizonyíték a CIA részvételére az ügyben. Lady-nek is el kellett hagynia Olaszországot, ő lett az egyik vádlott.

 

Ha az ügynököket bűnösnek találják, annak persze a diplomáciai feszültségen kívül túlságosan súlyos következményei nem lehetnek, de annyi biztos, hogy nem léphetnek majd többet olyan területre, ahol az Interpol aktív.

 

Majd telefonálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.