Hirdetés

A BlackBerry-vezér eladná a BBM-chatszolgáltatást



|

John Chen szerint nem mindennapi kunszt lesz, ha sikerül megmenteni a kanadai céget.

Hirdetés

A BlackBerry vezérigazgatója kedden, a barcelonai WWC 2014-en a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta, a megfelelő árért hajlandó lenne eladni a BBM-chatszolgáltatást. „Ha valaki odajönne hozzám 19 milliárd dollárral, biztosan odaadnám neki – jelentette ki John Chen a WhatsApp felvásárlására utalva. – Úgy értem, azt tanácsolnám az igazgatótanácsnak, fogadja el az ajánlatot.”

Chen kijelentése nem is annyira meglepő, ha tekintetbe vesszük, mekkora slamasztikában van a kanadai cég, amelynek piaci kapitalizációja (aktuális tőzsdei árfolyam alapján számított értéke) mára 5,5 milliárd dollárra csökkent. Persze, dőreség lenne a BBM-et a WhatsApp-hoz hasonlítani; a BlackBerry kliensében nem rejlenek komoly növekedési lehetőségek, ráadásul jóval kevesebben is használják, mint a Facebook által nemrég felvásárolt szolgáltatást.

Hirdetés

Szerencsére, a CEO-nak más ötletei is van arra nézve, hogyan rázza gatyába a céget. Nemrégiben egy, a Globe and Mail-nek adott interjúban több ilyen tervet is felvázolt: ahogy kinevezésekor, úgy ma is azt tartja legfontosabbnak, hogy visszaszerezzék a vásárlók és a befektetők bizalmát, és olyan termékeket dobjanak piacra, amelyek vonzók lehetnek a vállalati ügyfelek számára. Chen hangsúlyozta: nem fognak kifogyni a pénzből: annál is kevésbé, mivel nemrég jelentős, 1,25 milliárdos tőkeinjekciót kaptak.

Chen szerint a BlackBerry-nek továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetnie a hardverfejlesztésre. „Azt gondolom, hogy az eszközök továbbra is fontos részei a megoldásnak” – hangsúlyozta. Nem véletlen, hogy Barcelonában is bemutattak két új, Blackberry 10-et futtató eszközt: az olcsó Z3-at és a teljes értékű QWERTY-billentyűzettel és trackpaddel szerelt Q20-at.

Chen bízik abban, hogy – elsősorban az egészségügyben, banki és biztosítási szolgáltatásokban utazó cégek körében – új ügyfeleket szerezhetnek, ha bizonyos iparág-specifikus megoldások integrálásával továbbfejlesztik mobil biztonsági megoldásaikat. A vezérigazgató tisztában van vele, mekkora kihívást jelent a BlackBerry megmentése. „Azt hiszem, nem mindennapi fegyvertény lenne, ha sikerülne megmentenünk a Blackberry-t” – mondta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.