Hirdetés

A célegyenesben kukázta okosszemüvegét a Toshiba



|

A vállalati szférába szánt Wearvue-t alig néhány nappal megjelenése előtt törölték.

Hirdetés

A Google Glass által keltett kezdeti hisztéria lecsillapodása után hamar kiderült, hogy az eszköz nem sok mindent tudna nyújtani az átlagos felhasználóknak. Ezt felismerve a Toshiba is elsősorban vállalati ügyfelek részére szánta saját okosszemüvegét, a Wearvue TG-1-et azonban néhány nappal a február 29-re ígért megjelenést megelőzően törölték.

Hirdetés

A januárban bejelentett viselhető eszköz többek között raktárak és logisztikai központok dolgozóinak nyújthatott volna segítséget, a listákat és az információkat a jobb oldali lencsére vetítve felszabadítva kezeiket. A Toshiba egy egész sorozatnyi eszközt tervezett az ipari és szolgáltató szektorok munkakörnyezetének javítására, ennek első darabja lett volna a Wearvue.

A projekt törlésében nyilván nagy szerepet játszott a tavaly kirobbant 1,9 milliárd dolláros könyvelési botrány, illetve a pénzügyi adatok meghamisítása miatt rájuk kiszabott hatalmas büntetés is. A Toshiba szóvivője szerint a Wearvue iránti nagy érdeklődés miatt egészen az utolsó pillanatig kivártak, ám jelen helyzetben az eszköz kukázása végleges, megjelenésére a későbbiekben sem számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.