Hirdetés

Új találmány a Gorilla Glass alkotóitól



|

A Gorilla Glass után érkezik a Lotus Glass.

Hirdetés

Az a cég, amely korábban a Gorilla Glass-t bevezette a technika világába, most egy vadonatúj, ám az előző termékhez képest kevésbé vadul hangzó anyaggal, a Lotus Glass-szal jelentkezett. Az okostelefonok, a táblagépek, a notebookok, illetve a netbookok kijelzőjére szánt anyag tervezésénél figyelembe vették a következő generációs LCD és az OLED kijelzők tulajdonságait.

 

A cég FPD International elnevezésű japán ipari vásáron tett bejelentése alapján az üveg használatával a kijelzők anélkül képesek majd a megfelelő képminőséget produkálására, hogy túl sok energiát használnának. A Lotus Glass kialakításánál a fejlesztők külön gondot fordítottak arra, hogy az az alacsony hőmérsékletű poly-silicon- (LTPS) és az oxid vékony-filmes tranzisztoros környezetben (TFT) is jól szerepeljen.

 

 

 

A Lotus Glass testvére, a Gorilla Glass.

 

Az eddigi tesztek alapján sikerült céljukat elérni és ezt főleg a Lotus hő és tágulási stabilitásának köszönhetik. Az üveg és a panelek integrálása során alkalmazott magashőfokú folyamat alatt az üveg megtartja alakját, felülete nem süpped be és nem is torzul. Ennek következtében az összeszerelés hatásfoka javul, valamint a kijelzők gyorsabb reakcióidőt és nagyobb felbontást érhetnek el.

 

A Corning Lotus Glass nagyüzemi gyártása ugyan már megkezdődött, arról azonban még nem tudni, hogy az első darabok, mikor emelik a mobil illetve a hordozható eszközök kijelzőinek fényét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.