Hirdetés

A feltörekvő piacok vásárlói is a nagyképernyőt akarják



|

Egy felmérés szerint az 5 és 5,5 inches kijelzők hódítanak.

Hirdetés

Több mint 1300 okostelefon-tulajdonost kérdeztek meg egy felmérés kapcsán, mely a feltörekvő piacokat célozta, úgy mint Brazília, India, Indonézia, Kenya és Mexikó. Az ideális kijelző méretére, illetve a felhasználók videónéző szokásaira irányultak a kérdések.

Hirdetés

A nagyképernyős okostelefonok eddig is rendkívül népszerűek voltak a fejlett országok piacán, de úgy tűnik a feltörekvő piacokon sincs ez másképp. Az 5 - 5,5 hüvelykes kijelző lett a vásárlók új vágya. Az Apple iPhone-ja még mindig a 4 inches méretnél tart, ez is az egyik oka lehet annak, hogy miért veszít vevőket a vállalat az Androidos gyártókkal szemben. A cég várhatóan legalább egy nagyobb kijelzős okostelefont piacra dob idén, egy 4,7 inches modellt, és talán egy phablet-méretű verziót is.


A Jana 9 országot kérdezett meg. Arra, hogy „Mekkora kijelzővel rendelkező telefont szeretne a jövőben vásárolni?”, az 5 hüvelyk volt a válasz 5 országban (Indonézia, India, Fülöp-szigetek, Vietnám és Mexikó). A nagyobb, 5 és fél hüvelykes kijelző a második lett, ez 3 országban hódított (Kenya, Észak-Afrika és Brazília). A 4 inches képernyőjű telefonok sem panaszkodhatnak – sokan kedvelik őket, mert kisebb méretük miatt praktikusak és kényelmesebb magunknál hordani őket.


Összességében mégis a nagyobb kijelzők nyertek, mert élvezetesebb rajtuk játszani, videót nézni és olvasni. A felmérés arra is kíváncsi volt, hogy a megkérdezettek használnak-e valamilyen applikációt videónézéshez. A többség minden országban igennel felelt, bár megfogalmaztak néhány nehézséget is, mint a lassú betöltés vagy a magas adatforgalom.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.