Hirdetés

A Fitbité az első Windows Phone-t támogató okoskarkötő



|

A cég hétfőn mutatta be a Microsoft mobil platformjára fejlesztett alkalmazását.

Hirdetés

Az idei CES-en egyértelműen kiderült, hogy a Microsoft komoly hátrányban van az Apple-lel és a Google-lel szemben az okos kiegészítők piacán: az olyan izgalmas újdonságok gyártói, mint a Pebble okosóra vagy a Nest termosztát, inkább iOS-re és Androidra fejlesztenek a Windows Phone helyett.

Hirdetés

Szerencsére, a Windows Phone 8.1-nek köszönhetően ez rövidesen megváltozhat. Az operációs rendszer legújabb frissítésével jelentősen javult a Bluetooth-támogatás – ennek köszönhető az is, hogy a Fitbit okoskarkötői immár a Microsoft platformját is támogatják.

A Fitbit hétfőn töltötte fel a Microsoft alkalmazásáruházába első Windows Phone 8.1-es appját, amely a cég iOS-es és androidos szoftvereihez hasonlóan, automatikusan feltölti az okoskarkötő szenzorai által összegyűjtött információkat a Windows telefonokra. Az alkalmazás segítségével nyomon követhetjük a testmozgásunkkal és az általunk elfogyasztott ételekkel kapcsolatos adatokat. A Windows Phone-applikáció bemutatásának köszönhetően a Fitbit immár több, mint 100 különféle – köztük 72 androidos, 9 iOS-es és 17 Windows Phone-os – mobil eszközzel képes együttműködni. Használatához a Windows Phone 8.1 mellett a Lumia-telefonokon elérhető Cyan frissítés is szükséges.

A közelmúltban az Uber is piacra dobta a maga windowsos alkalmazását: egyre több népszerű, mobilapp lesz elérhető a Microsoft mobil operációs rendszerét használók számára. Redmond évek óta küzd azért, hogy szoftverválaszték tekintetében felzárkózhasson az iOS és az Android mögé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.