Hirdetés

A Flickr szerint iPhone-nal szeretünk fotózni



|

A Flickr éves jelentése alapján a top 10 készülékből 8 iPhone.

Hirdetés

Rég tudjuk, hogy az emberek egyik kedvenc fényképezője az iPhone. A Flickr minden évben kiad egy jelentést arról, hogy a felhasználói milyen fényképezőkkel dolgoznak, ez pedig ugyancsak bizonyítja, hogy az emberek az okostelefonokban látják - nagyrészt - a fotózás jövőjét. 

Hirdetés

Az idei adatok alapján egyértelműnek látszanak a korábbi megfigyelések, amelyek szerint rohamtempóban csúszik ki a talaj a kompakt és a DSLR típusú fényképezők alól. Az okostelefonok népszerűsége viszont egyre emelkedik. 

A Flickr oldalára feltöltött képek 48 százalékát okostelefonokkal készítették (tavaly az érték 39 százalék volt), míg a DSLR gépek a fotók 25 (tavaly 31), a kompakt gépek 21 százalékért (tavaly 25) voltak felelősek. A tükör nélküli fényképezőket 3 százalékban használták. 

A felhasználók 47 százaléka az Apple-re szavazott a márkák versenyében, emiatt pedig a 10 legnépszerűbb eszközből 8 iPhone volt. A legkedveltebbnek az iPhone 6, az iPhone 5S és az iPhone 6S számított. A top 10 két másik eszköze a Canon 5D Mark III és az 5D Mark II - a Canonnak a felhasználók 24 százaléka jutott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.