Hirdetés

A fotósoknak és videósoknak szól a Sony új csúcstelefonja



|

Bemutatkozott az Xperia-család legújabb tagja, amihez egy hasznos kiegészítővel is előrukkoltak a japánok.

Hirdetés

Habár a Sony elenyésző részesedéssel bír a globális okostelefonos piacon, a vállalat továbbra sem adta fel hídfőállását, az Xperia-sorozatot. Ehhez csatlakozott most a nemrég leleplezett Xperia PRO-I, melynek nevében az "I" nem római szám, hanem az "Imaging", vagyis a képalkotás szót jelképezi.

Magyarán a fotózás-videózás témaköréé a főszerep, méghozzá jelentősen olcsóbb áron, mint amit a januárban bemutatott Xperia PRO-ért kértek a japánok.

Hirdetés

Ami a specifikációkat illeti, az Xperia PRO-I lényegében az Xperia 1 III reinkarnációja: Snapdragon 888 chipet, 12 GB RAM-ot, 512 GB tárhelyet, és 120 Hz-es, 643 ppi-s felbontású OLED kijelzőt kapunk 4500 mAh-s akkumulátorral.

A valódi attrakciót a tripla lencsés, 12 megapixeles kamera jelenti, az Xperia PRO-I ugyanis az első okostelefon, melyben az 1.0-s Exmor RS szenzor és a BIONZ X képalkotó processzor párosa dolgozik, amivel már a Sony kompakt fényképezőgépeivel játszik egy ligában. A kettős rekesznyílású lencsék 24 mm-es Zeiss Tessar optikával és T* tükröződésmentes bevonattal érkeznek, a villámgyors autofókuszról pedig a 3D iToF érzékelő gondoskodik.

A videósok számára a 4K/120 fps felvételi lehetőség a legizgalmasabb érv az új mobil mellett, melynek köszönhetően akár 5-szörös lassításban is jó minőségű képsorokat kapunk. A felvételek rezzenéstelenségét a beépített optikai (SteadyShot) képstabilizáció biztosítja, de az automatikus objektumkövetést és a filmezéshez kidolgozott Cinematography Pro üzemmódot is érdemes kiemelni a készülék erősségei közül.  Az Xperia Pro-I teljes specifikációja itt olvasható.

A vloggerekre gondolva a Sony egy új Vlog Monitorral is előállt, ami egy mágnesesen rögzített, 3,5 colos (1280x720 felbontású) kijelzővel oldja meg, hogy a magunkról lőtt videók elkészítésénél se kelljen a gyengébb (8 mpx, 1080p/30fps) előlapi kamerára hagyatkoznunk. Az állvány ráadásul moduláris kialakítású, így akár tripodhoz, vagy gimbalhoz is csatlakoztathatjuk. A Vlog Monitor termékoldalát itt böngészheted

A Sony Xperia PRO-I decemberben kerül boltokba, 1800 dolláros áron, így 700 dollárral lesz olcsóbb a 2500 dolláros árcédulával leleplezett Xperia PRO-nál. Aki pedig a Vlog Monitorra is rákívánt, az további 200 dolláros költséggel számolhat, a kiegészítő érkezése szintén decemberben várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.