Hirdetés

A frissítés után két napig húzza az Xperia Z5 akkuja



|

Sokat ígér a Marshmallow-ban érkező, továbbfejlesztett Stamina Mode.

Hirdetés

A Sony Xperia készülékein eddig is népszerű volt a Stamina Mode, ami az akku üzemidejét hivatott kicsit megnyújtani. Amikor be van kapcsolva, akkor akár 400 százalékkal is megnőhet a készülékek készenléti ideje. 

Hirdetés

Mindennek a hátterében nem csoda van, csupán az, hogy a háttértevékenységeket nagyon erősen lekorlátozza a Sony. Az akku ilyenkor pihenőt kap, ugyanis az appok nem szinkronizálnak, és kikapcsolt kijelző mellett nem ellenőrzi a készülék az értesítéseket és a bejövő üzeneteket. 

Ezek a tevékenységek általában kikapcsolt kijelző mellett is sokat fogyasztanak, éppen ezért blokkolja őket a Stamina Mode. Ahogyan az adatforgalmat is tiltja.

Hívások, SMS-ek és MMS-sek persze érkeznek, ébresztő és naptár is van, de ezzel vége az aktív funkcióknak. 

A hírek szerint ez a Stamina Mode fejlődik még tovább az Xperia Z5, az Xperia Z5 Compact és az Xperia Z5 Premium készülékeken, amint frissülnek Android 6.0-ra.

A Marshmallow újdonságainak hála ezzel a funkcióval két napot is kibírnak, legalábbis ezt ígéri a Sony. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.