Hirdetés

A Google folyamatosan gáncsolta a Motorolát



|

Úgy tűnik a leánycég politikai okból nem volt képes kibontakozni.

Hirdetés

2011 augusztusában sokakat meglepett a régóta küszködő Motorola Mobility Google általi felvásárlása, hiszen az üzlettel a keresőcég látszólag meglehetősen nagy helyzeti előnybe került az Android rendszerét használó gyártókkal szemben. Ettől függetlenül soha sem volt titok, hogy a komplett üzlet valójában a Motorola által birtokolt 14600 meglévő és 7500 elbírálás alatt álló szabadalomról szólt, amelyekkel a vállalat a platformját és partnereit kívánta védeni a perek során.

Hirdetés

Az elkövetkező két évben a Motorola nem vált különösebben aktív szereplővé a mobilpiacon, idén január végén pedig a Google és Lenovo bejelentették, hogy utóbbi – szabadalmak nélkül – 2,91 milliárd dollárért megveszi a leánycéget. Ezzel végső soron megoldódott a Google és telefongyártók közti feszültség, bár a The Information exkluzív beszámolója alapján soha nem volt félnivalójuk a keresőcég partnereinek.

A cikk szerint publikus állításaival megegyező módon a Google valóban nem tett semmit a Motorola boldogulása érdekében, az új leánycég összes fontos kérése és ötlete süket fülekre talált. Elutasították az eddigi legjobb „Google-mobil” létrehozására vonatkozó tervet, nem kaptak segítséget a cég szakértőitől a Moto X hangvezérlésének elkészítéséhez, nem integrálhatták a telefonjaikon futó szoftvert mélyebben a keresőcég szolgáltatásaival, plusz Larry Page a hirdetési büdzséjüket sem volt hajlandó a szükséges szintre emelni.

Lényegében a Motorola két éven keresztül csak úgy volt, remélhetően a Lenovo égisze alatt a gyártó munkatársai már képesek lesznek megvalósítani az elképzeléseiket.

(Forrás: Greenbot)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.