Hirdetés

A Google nem frissíti alkalmazásait iOS-en, amióta kötelező részletezni az adatkezelést



|

Egy hónapja nem érkezett frissítés Google Apphoz iOS-en, pedig eközben Androidra már több update-et is kiadtak.

Hirdetés

Az Apple majdhogynem napra pontosan egy hónapja vezette be új kikötését, melyben megszabta, hogy az iOS-re fejlesztő csapatok kötelesek feltüntetni alkalmazásuk adatlapján, hogy annak működéséhez mely adatokat gyűjtenek be a felhasználókról. A szabály bevezetése óta érdekes módon a Google nem adott ki új frissítést egyetlen applikációjához sem.

Hirdetés

A fejlesztőknek december 8-ig volt lehetőségük megadni az adatkezelési infókat az alkalmazásaikról, és valószínűleg nem véletlenül, a Google alkalmazásaihoz legutóbb december 7-én érkezett frissítés. Ennek következtében, ha meglátogatjuk egy Google által fejlesztett applikáció oldalát, akkor azt olvashatjuk, hogy "A(z) Google LLC fejlesztő nem adott át információkat az Apple-nek a saját adatvédelmi eljárásairól és adatkezeléséről".

A fejlesztők addig nem adhatnak ki frissítéseket, míg nem küldik el az Apple számára, hogy milyen információkat gyűjtenek a felhasználókról. A jelek szerint a Google meglehetősen sok mindent gyűjt rólunk, ugyanis a mai napig nem érkezett részükről ilyen leírás. 

A Facebook esetében már láthattuk, hogy milyen hosszú azon infók listája, melyekhez az alkalmazás hozzáfér, és valószínűleg a Google esetében sem lenne rövidebb a lajstrom. Előbb vagy utóbb azonban a cég kénytelen lesz frissíteni alkalmazásait - ahogy azt Androidon egyébként már megtette -, addig pedig valószínűleg megpróbálja úgy tálalni az adatkezelési feltételeit, hogy azok a lehető legkisebb visszhangot váltsák ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.