Hirdetés

A Google segít az arcoddal mobilfizetni



|

A Hands Free mobilfizetési appnak hála még a telefont sem kell elővenni a kasszáknál.

Hirdetés

A Google egy ideje már dolgozik a Hands Free mobilfizetési szolgáltatáson, amelynek most elindult élesben egy korlátozott tesztje. 

Hirdetés

A Hands Free androidos és iOS-es készülékeken is használható, és lehetővé teszi, hogy az okostelefon elővétele vagy a POS terminál megérintése nélkül fizessünk a kasszáknál. 

A Google egyelőre csak San Francisco bizonyos területein teszteli az új szolgáltatást, ami WiFi-t, Bluetooth-t és helyalapú szolgáltatásokat is alkalmaz. 

A Hands Free-vel fizetéskor csak annyit kell mondani, hogy a Google-lel akarunk fizetni. Ezután meg kell mondani a nevünk kezdőbetűit, a pénztáros pedig egy korábban feltöltött profilfotóval azonosít minket. 

Van, ahol még a nevünk kezdőbetűi sem kellenek, ilyenkor egy jól elhelyezett kamera automatikusan lefotóz minket (aztán törli a képet), majd a személyazonosság hitelesítése után végbemegy a tranzakció. 

Nem lenne meglepő, ha a mobilfizetés egyre ígéretesebb piacán a Google a Hands Free mögé állítaná az erőforrásait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.