Hirdetés

A Gmail SMS-sel Afrikában is lehet mobil e-mailezni



|

Nem kell sem mobilnet, sem okostelefon a mutatványhoz.

Hirdetés

Új szolgáltatást indít a Google Afrikában. A Google SMS lehetővé teszi, hogy hagyományos telefonokról is küldhessenek a felhasználók szöveges e-mail üzeneteket, akkor is, ha egyáltalán nem rendelkeznek mobil internet hozzáféréssel, okostelefonnal.

 

 

Egyelőre kísérleti jelleggel indult el a Gmail SMS szolgáltatás, mely Ghána, Kenya és Nigéria területén vehető jelenleg igénybe. A Gmail-ezéshez elég egy kutyaközönséges mobiltelefon, nem kell sem Wi-Fi, sem mobil internet lefedettség, hiszen az afrikai felhasználók ezeknek igencsak szűkében vannak. Ha a szolgáltatást Gmail beállításainkban aktiváljuk, akkor azt követően egy megadott számra küldött SMS-ben email üzeneteket írhatunk bárkinek. A válasz e-maileket is SMS formába konvertálja a rendszer és elküldi telefonszámunkra. Még az emailek görgetésére, váltására szolgáló parancsok is aktiválhatók (More, Pause, Resume).

 

Ahogy a Google-nál szokás, maga a szolgáltatás teljesen ingyenes, persze kimenő SMS-einket magunk fizetjük. A szolgáltatást a Google Emerging Markets csapata fejlesztette ki. Nem feltétlenül várnak nagy sikert, ám mindenképpen figyelemre méltó, hogy igen szerény technikai környezetben is képesek voltak egy folyamatos kommunikációt megvalósító rendszert megtervezni és kivitelezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.