Hirdetés

A hamburgi rendőröknél még menő a Lumia okostelefon



|

A felhasználók és az elemzők eltemették a mobilos Windowst, a hatóságok azonban most kezdik csak megszeretni igazán.

Hirdetés

A Microsoft Lumia okostelefon-családja egy ideje halottnak tekinthető, ahogyan a Windows 10 Mobile is. Olaszország és egy-két másik régió kivételével a felhasználók gyakorlatilag eltemették, az elemzők már rég nem tekintik a statisztikák részének a szebb napokat megélt platformot. Közel 18 hónapja nem volt új Lumia, a legerősebb windowsos készülék pedig a HP Elite x3-asa. 

Hirdetés

Mindezek ellenére a hatóságok több országban is kezdik egyre nagyobb számban használni a Windows 10 Mobile-alapú eszközöket, ezzel egyszerre pedig az UWP-s platformot. A cél persze az, hogy az egységes platformnak hála csökkentsék a papírmunkára fordított időt, és többet foglalkozzanak érdemi teendőkkel. 

A hamburgi rendőrség most 900 darab Lumia okostelefont vásárolt, összesen 100 000 euróért. A platformnak hála a jelentéseket digitálisan, mobilról adhatják le a rendőrök, és ott helyben hozzáférhetnek az adatbázisokhoz is. 

A spekulációk szerint a HP az Elite x3 egy olcsóbb kiadásán is dolgozik, amit speciálisan effajta feladatokra szán. 

A Windows 10 Mobile pedig azért is tökéletes a hatóságok számára, mert egyáltalán nem zavarja őket az, ami a fogyasztókat: hogy nincs annyi app, mint Androidon és iOS-en. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.