Hirdetés

A hét legjobb androidos játékai



|

Emberevő idegenek, szomorkás hajtépősdi és minőségi motorverseny.

Hirdetés

Az elmúlt egy hétben sok mobilos játékot ajánlottunk: összeszedtünk 5 remek túlélőset, aztán megjelent a szokásos heti androidos ajánlónk is, utána pedig összegyűjtöttünk további 5 túlélőset. Persze a játékokból sosem elég, nézzünk további négy kipróbálásra ajánlott, Android rendszeren futó címet!

Hirdetés


12 Grapes

Egy ideig vacilláltunk, hogy rákerüljön-e a listánkra, azonban a puszta szokatlansága mellett komoly kihívást is jelent, úgyhogy miért is ne. A 12 Grapes egy teljesen ingyenes játék, csak a fejlesztő másik fizetős játékának reklámja bukkan fel, mikor meghalunk. Szokatlan módon egy repülő csészealjat kell manővereznünk, a célunk embereket rabolni és enni. Egész pontosan 12 főre van szükségünk ahhoz, hogy sikeresen végre tudjuk hajtani a földönkívüli rituálénkat.


A játék kétdimenziós, az űrhajónkkal egy éppen karácsonyra készülő kisváros felett kell navigálnunk. Az emberek elrablásához elsőként feléjük kell manővereznünk, majd a vonósugarunkkal be kell szipkáznunk őket a járműbe. Ezután elolvashatjuk a gondolataikat, a célunk sikeres teljesítése érdekében érdemes a pozitív gondolatokkal megáldott személyeket megennünk. Ha valaki nem elég pozitív, azt elengedhetjük, mielőtt még tönkretenné a rituálénkat.


A 12 Grapes kihívása abban rejlik, hogy a hadseregnek nyilván feltűnt a jelenlétünk, így tankokat vezényeltek ki az űrhajónk lelövésére. A kezdő pozíciónkból elindulva szinte nincs olyan pont a játéktéren, ahonnan valaki nem tudna lőni ránk, így muszáj folyamatosan mozgásban maradnunk.


Escape

A türelmet igénylő és furcsa játékoknál tartva az Escape sem hétköznapi darab. A játékmechnika lényegében a Flappy Birdből lett átemelve, a kijelző jobb széle felé haladó űrhajónk magasságát a kijelző érintgetésével tudjuk befolyásolni. Viszont a Flappy Birdtől eltérően nem endless runner típusú játékról van szó (ellenőrzőpontos mentési rendszert használ), noha a napi kihívásoknak köszönhetően nem kell letennünk egy jó ideig, ha túlságosan is megszerettük volna.


Az Escape igazi érdekességét az atmoszférája adja. Eljött az apokalipszis, amely elől az űrhajónkkal kell elmenekülnünk. Utunk során más túlélőket is felszedhetünk. A hangulatot kiválóan eltalálták a hangért és grafikáért felelős fejlesztők, egészen fojtogató a légkör. A grafikai dizájn művészetileg is értékelhető, az itt-ott megjelenő kisebb szöveges üzenetek pedig mondandót sejtetnek. Filozófia explicit módon nincs a játékban, ám a szövegek és általános prezentáció által életre hívott rejtély elég lehet ahhoz, hogy beinduljon a játékosok fantáziája, kitöltsék maguktól az űrt.


Az Escape free-to-play, a reklámmentesítés 645 forintba kerül.


Tiny Warriors

A három vagy több drágakő / szimbólum összepárosításával működő „match three” játékokból látszólag végtelen mennyiségű áll rendelkezésre a Play Áruházban, azonban kevés próbál újítani közülük. Az egyik ilyen a Tiny Warriors, amelyben a pályák teljesítéséhez specifikus pontokon kell végrehajtanunk a párosításokat, limitált mennyiségű lépésből. Akad pár in-app vásárlás a free to play címben, de meg lehet lenni nélkülük.


SBK15 Official Mobile Game

Minőségi 3D-s motorverseny, a 2015-ös Superbike világbajnokság hivatalos játéka. A grafika és hangeffektek kifejezetten igényesek, a motorok licenceltek, a menüben pedig többféle irányítási séma közül választhatunk. A bajnokság játékmód csak 1216 forint kifizetése után érhető el, azonban az SBK15 enélkül is remek szórakozást nyújthat; a fizetés előtt bőven van időnk meggyőződhetünk a minőségéről.


A játékok teszteléséhez az Ascend Mate 7 készüléket használtuk, amit a Huawei biztosított a szerkesztőség számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.