Hirdetés

A Honor új mobiljai az egészségedre is jó hatással vannak



|

A Honor 90 és a Honor Magic5 Pro készülékeket két hasznos funkcióval is felszerelték.

Hirdetés

Az elmúlt két hónapban olvashattatok nálunk tesztet a Honor felturbózott középkategóriás telefonjáról, a Honor 90-ről, valamint a legjobb fotós mobil címre pályázó Honor Magic5 Próról is, melyek során igyekeztünk kiemelni a készülékek erősségeit és egyúttal rámutatni a gyengeségeikre is. A szóban forgó modellek rendelkeznek két olyan funkcióval is, amik vitathatatlanul hasznosak minden mobiltulaj számára. 

A gyártó információi szerint ugyanis mind a Honor 90-nek, mind a Honor Magic5 Prónak vannak alvást támogató és szemet kímélő hatásai, amiket adatokkal is alátámasztott. 

Hirdetés

Ha valaki esetleg nem tudná, a kékfény növeli az éberséget, tisztábbá és élesebbé teszi a képeket, viszont egyúttal jelentős mértékben fárasztja a szemet, sőt negatív hatással lehet a vérnyomásra és a szívritmusra is. Éppen ezért a cégek - beleértve a Honort is - arra törekednek, hogy csökkentsék eszközeiken a kékfénykibocsátást, a Honor 90 és a Honor Magic5 Pro okostelefonok pedig ezt úgy oldják meg, hogy a napszakkal együtt változtatják, hogy mennyi kékfényt bocsásson ki a kijelzőjük, így amikor este és éjjel szükség van az alvást segítő hormonokra, a melatoninra, akkor kevésbé blokkolják annak termelését, mint napközben. A szem- és alváskímélő funkciónak köszönhetően közel 40 százalékkal csökken a kékfénykibocsátás a nap végén: 

A funkció eredményességét egy teszt is bizonyította. A képernyők kék, zöld és vörös fények keverékével dolgoznak, a szemeink pedig ezekből érzékelnek fehér vagy más színeket, a szemkímélő és alvássegítő üzemmód pedig jól láthatóan hatásos, amikor a leginkább szükség van rá: 

Ti mit gondoltok ezekről a fejlesztésekről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.