Hirdetés

A HP nem hívja vissza akkuit



|

A vizsgálatok alapján a HP Sony akkus noteszgépei biztonságosak

Hirdetés

A vizsgálat eredménye a következő: a HP PC – konfigurációk kialakításának köszönhetően a HP notebookokba szerelt Sony akkumulátor – cellák nem hajlamosak a túlmelegedésre.

Mind a HP, mind a Sony azt állítja, hogy nincs szükség semmilyen biztonsági – vagy óvintézkedésre a 2.4 Ah-s vagy 2.6 Ah-s Sony cellák használata esetén, tehát nem indokolt, hogy a HP is csatlakozzon a Sony által, végfelhasználóknak meghirdetett akkumulátorcsere programhoz.

A vizsgálat eredményét megerősíti az is, hogy a mai napig nem érkezett jelentés arra vonatkozóan, hogy Sony–cellákkal szerelt HP notebookokkal bármilyen probléma felmerült volna.

Az üggyel kapcsolatban Ted Clark, a HP notebook üzletág vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Az ügyfelek biztonsága és kiszolgálása a legfontosabb a HP számára. A Sonyval való egyeztetések után, úgy gondoljuk, a HP notebookok megfelelő töltési és áramköri védelemmel vannak ellátva ahhoz, hogy megelőzzenek egy esetleges túlmelegedést. Míg az üzletág egyik notebook gyártója sem rendelkezik megfelelő akkumulátor megoldással a túlmelegedés elkerülése védelmében, addig a HP mérnökök sokasága dolgozik azon, hogy olyan biztonsági megoldásokkal lássák el a termékeket, melyekkel ez kivédhető.”

A kockázat csökkentése és a hosszútávú akkumulátor élettartam biztosítása érdekében a HP-nál az akkumulátor cellákat kiemelt figyelemmel kezelik és többszörös tesztelésnek vetik alá. A HP akkumulátorcsomagokat többszörös semleges biztonsági áramkörökkel látták el, és önállóan, valamint beszerelve is tesztelik, mielőtt a végfelhasználóhoz kerülnének. A töltési technológiák kialakítása teljes mértékben az alkatrészgyártó előírásainak megfelelően történik, hogy a maximum töltési határt még véletlenül se lépjék túl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.