Hirdetés

A HTC lesz az S3 Graphics új tulajdonosa



|

Mindenkit alaposan meglepett a felvásárlás híre.

Hirdetés

Az S3 Graphics az utóbbi öt évben alig kapott sajtót, amely a fogyasztói szemszögből figyelemreméltó új termékek hiánya miatt abszolút érthető. Ettől függetlenül a cég nem hagyott fel a grafikus lapkakészleteinek fejlesztésével, hamarosan pedig nagy valószínűséggel ki tudnak majd csikarni némi elmaradt licencdíjat az Apple-ből is.

 

S3 Graphics Chrome 530 GT
S3 Graphics Chrome 530 GT

S3 Graphics Chrome 530 GT


Összességében nem meglepő, hogy a VIA Technologies - az S3 anyavállalata - tegnap hivatalosan is bejelentette a cég eladását, azonban arra senki sem számított, hogy a HTC lesz a vásárló. Az S3-ért összesen 300 millió dollárt fizetnek majd ki a tajvaniak, ebből 147 millió a VIA-hoz fog kerülni, míg 153 millió a WTI nevű befektetői csoporthoz.


Egyelőre nem tudni, hogy a HTC mit kíván kezdeni az S3-mal, ám az új divízió minden bizonnyal GPU-kat fog tervezni a cég okostelefonjaiba és táblagépeibe, de persze a felvásárlással megszerzett szabadalmak sem jönnek majd rosszul a folyamatosan bíróságra citált tajvaniaknak. Az üzlet egyelőre hatósági jóváhagyásra vár, vélhetően az év végén fejeződhet be az akvizíció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.