Hirdetés

A HTC visszavág az Apple-nek



|

A tajvaniak szeretnék beszüntetni az iPhone, az iPod és az iPad amerikai forgalmazását.

Hirdetés

Az Apple jogi apparátusa mostanában meglehetősen elfoglalt lehet: elsősorban a Nokia, és a HTC elleni perek fontosak a vállalat számára. Előbbi kapcsán pénteken következett be a legutóbbi fordulat, ugyanis a finnek másodjára is beperelték őket - valószínűleg most is azon dolgoznak az almás cég jogászai, hogy erre csattanós választ adjanak.

 

Apple iPhone 3GS

 


Nem szabad elfeledkezni a HTC-ről sem, amelyet a elsősorban az Android rendkívül sikeres alkalmazása miatt pereltek be - az Apple nem merte felvállalni a Google-lel való nyílt konfrontációt. A tajvaniak ellen március elején indítottak pert, most pedig megérkezett rá a válasz: 5 szabadalom megsértésével vádolják Jobs cégét.


Érdekes, hogy nem bíróságra mentek a jogi panasszal, hanem a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz, amelynél egyben kérvényezték az iPhone, az iPod, és az iPad Egyesült Államokbeli importjának és forgalmazásának leállítását. A sérelmezett szabadalmak közül kettő energiakezeléssel kapcsolatos, a másik három pedig telefon tárcsázó-képernyőjével - utóbbiakat csak az iPhone ellen vethetik be, hiszen a médialejátszó, és a tablet nem rendelkezik ilyennel. A teljes beadvány PDF-formátumban ide kattintva tekinthető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.