Hirdetés

A Huawei P50-es széria már a gyártó saját operációs rendszerével érkezhet



|

Nagyon úgy tűnik, hogy az új sorozat mobiljain a HarmonyOS 2.0-val találkozhatnak a felhasználók.

Hirdetés

Rengeteg mobilgyártó továbbra is az Android operációs rendszer valamelyik verzióját pakolja a készülékeire már jó néhány éve, de azért természetesen akadnak más alternatívák is. A jól ismert kínai vállalat, a Huawei például 2019-ben jelentette meg a HarmonyOS nevű rendszert, ami jó néhány eszközön el is érhető már, és most úgy tűnik, hogy bizonyos új mobilokon is ezzel találkozhatunk majd a jó öreg Android helyett.

Egy azóta már törölt Weibo-bejegyzésben szereplő dolgok szerint ugyanis a Huawei P50 esetében befejeződött már a HarmonyOS 2.0-s verziójának második bétatesztje, így következhet a harmadik ilyen fázis.

Hirdetés

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a P50-es széria készülékei lehetnek a gyártó első olyan mobiljai, amelyeken már gyárilag ez az operációs rendszer fut.

Egyébként már régebbi, alapvetően androidos Huawei okostelefonokon is elérhető a HarmonyOS 2.0 bétája, ám úgy tűnik, hogy a P50-es széria teljesen kihagyja az Androidot. Valamikor áprilisban rengeteg készülék állhat át a Huawei saját operációs rendszerére, amit a várakozások szerint az év végére már 300-400 millió eszköz használhat világszerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.