Hirdetés

A kijelző alá kerül a Galaxy S5 ujjlenyomat-olvasója?



|

Ezen megoldás még az Apple iPhone 5S-ben használtnál is elegánsabb volna.

Hirdetés

Az androidos okostelefonok iránt komolyabban érdeklődők jelentős részét már hetek lázban tartja, hogy a Samsung vajon mikor kívánja bemutatni az idei csúcsmobilját. Ugyan mostanra hivatalossá vált az idei első Samsung Unpacked sajtóesemény, azonban egyes források szerint február 24-én jó eséllyel nem fog bemutatkozni a Samsung Galaxy S5. Momentán annyian állítanak annyifélét, hogy már megtippelni sem próbáljuk az igazságot.

Hirdetés


Ettől függetlenül érdemesnek találtuk kihúznia kalapból a koreai ETNews portál pletykáját, amely szerint a zászlóshajó készülék az iPhone 5S-hez hasonlóan rendelkezni fog beépített ujjlenyomat-olvasóval. A Samsung által elvileg házon belül kifejlesztett szenzor nem az Apple termékében is használt statikus kivitelezésű lehet, hanem az érintőkijelző alatt helyezkedhet el, a lenyomatot az ujj megfelelő területen való elhúzásával szkennelheti be. A biometrikus hitelesítő rendszereket tervező vállalatok jelentős része régóta rendelkezik efféle leolvasókkal, például üzleti laptopokban is tipikusan ezt a típust szokták használni.


Egyelőre érdemes erős szkepticizmussal kezelni az ETNews cikkét, lévén nem a leghitelesebb forrásról van szó.


(Forrás: ETnews, SamMobile | Fotó: Alan Levine / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.