Hirdetés

A Kindle ellenére gyengén szerepel az Amazon



|

Az Amazon 2011-es üzleti év negyedik negyedévét nem egészen úgy zárta, ahogy azt a részvényesek elképzelték. A profit ugyanis a Kindle ellenére 58 százalékkal csökkent tavaly év végén.

Hirdetés

Szintén érdekes, hogy a vállalat nem hozta nyilvánosságra népszerű e-könyv olvasói részletes értékesítési adatait, de elemzők (és persze a részvényesek is) magasabb eredményeket vártak, szerintük a cég túl sokat költ a működésre, a szervezetfejlesztésre és a terjeszkedésre.

Az Amazon - más informatikai nagyvállalatokhoz hasonlóan - a thaiföldi áradásokkal és az európai gazdaság gyengélkedésével magyarázta a vártnál rosszabb mutatókat. Viszont azt is hangsúlyozták, hogy az elmúlt kilenc hétben a Kindle-termékcsalád – és benne a cég közelmúltban piacra dobott Fire táblagépe – eladásai éves összehasonlításban 177 százalékkal nőttek.

További részletek a Computerworld oldalán, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.