Hirdetés

A legjobb fitneszalkalmazások



|

Az informatika és az egészséges életmód talán soha nem járt olyan közel egymáshoz, mint napjainkban, mivel egyre több sportolásra buzdító szoftver érhető el.

Hirdetés

Egészséges táplálkozás

A piactereken rengeteg olyan program lelhető fel, amelyekkel kordában tudjuk tartani a napi kalóriabevitelünket. Ezekkel egy gond van, hogy a tengerentúli piacra készültek (például a Calorie Counter), így kezelésük egy magyar felhasználónak nehézkes. A tengerentúli mértékegységeket még meg lehet szokni, de az élelmiszerek nehezen találhatók meg, így majd' minden esetben egyenként kell felvinni azokat.

OnTrack Diabetes (Android)
Az OnTrack Diabetesnél nem kell az étkekkel bajlódnunk. A programmal rögzíthetjük a fontos egészségügyi adatainkat, grafikonon megjelenítve azokat. A program számos paramétert ismer, a vércukorszint-rögzítője nagy segítség lehet a cukorbetegeknek.



Meal Snap (iPhone)
A program megkönnyíti a kalóriabevitel követését, hiszen az esetében nem kell pepecselnünk az adatok, illetve a porció mértékének a megadásával, elég csak lefotóznunk az ételt. A szoftver kihagyhatatlan is lehetne, ha nem kerülne 0,99 dollárba.



Futó segédek

 


Az egészséges életmód nemcsak a helyes táplálkozásról szól, rendszeres testmozgás nélkül a kínlódás semmit sem ér. Az okostelefonokra számos sportolásra szánt alkalmazás érhető el, amelyekkel nem csupán az eredményeinket rögzíthetjük, hanem edzéstervet is beállíthatunk, a közösségi funkciók pedig a motivációban segítenek. Arra azonban készüljünk fel, hogy a térképes megjelenítés jelentős adatforgalmat generálhat!

RunKeeper (iPhone, Android és WP7)
A számos sporttevékenységre felkészített RunKeeper esetén manuálisan, valamint a GPS-en keresztül is bevihetjük adatainkat. A program az időt, a távot, az elégetett kalóriát és az átlagos pulzusszámot is rögzíti, amelyből statisztikákat is kinyerhetünk.



CardioTrainer (Android)
A gazdag funkcionalitású alkalmazással rögzített eredményeinket a közösségi oldalakon is közzétehetjük. A hangutasítással is rendelkező CardioTrainer megjeleníti, hogy mennyi energiát égettünk el, valamint versenyekkel ösztökél a jobb eredményre.



Kerékpárosoknak

Habár a fitneszprogramok jelentős része (például RunKeeper, CardioTrainer és Endomondo) a bringás adatokat is kezeli, léteznek kifejezetten kétkerekűeknek írt szoftverek, amelyek mögött komoly közösséget építettek az alkotóik. A weben ráadásul kerékpáros mobilkiegészítők is beszerezhetők, amelyekkel a bicikink vázára erősíthetjük a készülékünket, hogy az okostelefonunk valódi kiegészítőként, műszerfalként tudjon működni.

Kétkerék (Android)
A Telenor Magyarország által kifejlesztett alkalmazás az útvonaltervezés mellett saját túrák megosztására is képes, valamint mások útvonalait is le tudja kérni. Több mint 18 ezer POI-val és sebességmérővel is rendelkezik.



Cyclemeter (iPhone)
A kerékpározás mellett futáshoz, úszáshoz és akár síeléshez is használható a népszerű alkalmazás, amely letisztult felülettel és egyszerű kezeléssel rendelkezik. A program statisztikai és közösségi funkciói a motiváció fenntartását segítik.



Fekve nyomás mobillal

A céltalan testépítés nem sok jóra vezet, egy jó edzőt pedig aranyat ér, hiszen megfelelő edzéstervvel hamarabb lehet látható eredményt elérni. Utóbbi nem kevés pénzbe kerül, hiszen a szakértő munkaidejét rövidebb-hosszabb időre ki kell bérelnünk. Az okostelefonok ellenben szerencsére nem kérnek ellenszolgáltatást, így érdemes a testépítő alkalmazásokhoz fordulni hasznosítható tanácsért.

iMuscle (iPhone)
Akár orvosok oktatásánál is lehetne használni ezen iPhone-os alkalmazást, mivel meglehetősen látványosan mutatja meg az izmokat és izomcsoportokat. Az animációk a gyakorlat pontos végrehajtásában is segítenek, az edzéstervei pedig megoszthatók másokkal.



Jefit (Android)
A Jefit igazi testépítő-lexikon; számos gyakorlatot ismer, ráadásul egy animáción keresztül megmutatja, hogy azokat miként kell végrehajtani, s a test mely részére hatnak. A beépített edzésprogramokkal akár a kezdők is elkezdhetek gyúrni.



A dohányosok pszichológusai

A cigarettáról nem egyszerű leszokni, aki próbálta már, tudja, hogy milyen nehéz megszabadulni eme káros szokástól. A leszokást elősegítő terápiák, eszközök meglehetősen népszerűek, így nem meglepő, hogy az okostelefonokon is megjelentek ezen alkalmazások, amelyek az utolsó cigaretta óta eltelt időt számolják, valamint kiemelik a pozitív hatásokat is. Összeállításunkban nem szerepel a Windows Phone 7-es iQuit, amely remek program ugyan, ám pénzt kér a segítségért.

QuitNow! (Android)
Az alkalmazás akkor lehet hasznos, ha meghoztuk már a döntést. Meg kell adnunk, hogy mióta nem gyújtottunk rá, valamint hogy mennyit fogyasztottunk, ezután a program jelzi, hogy mit spóroltunk meg, illetve az egészségünk javulásáról is tájékoztat.



My Last Cigarette (iPhone)
A magyar nyelven is elérhető szoftver jó segéd lehet a leszokásban, hiszen a cigaretta letétele után egy műszerfalon minden fontos információról tájékoztat. Emellett elrettentő képekkel is igyekszik minket rábírni a szükséges elhatározásra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.