Hirdetés

A mobilnet forgalom zöme videó



|

Az összforgalom 39 százalékát teszi ki a streaming.

Hirdetés

Az idei év első felében már a mobil internet összforgalmának 39 százalékát teszik ki a video jelfolyamok. Többségükért természetesen a YouTube a felelős, ez derült ki a távközlés-menedzsmenttel foglalkozó Allot Communications felméréséből. Az Allot évente kétszer gyűjt adatokat a mobilszolgáltatóktól, szerte Afrika, Amerika, Ázsia és Európa területéről, 250 milliós előfizetői bázisra támaszkodva.

 

2010 második félévében 73, 2011 első felében pedig már 77 újabb százalékkal nőtt a teljes mobil adatforgalmazás. A YouTube rendre a sávszélesség 17, majd 22 százalékáért volt felelős.ugyanezen időszakokban. A videomegosztó szolgáltatók között masszívan, 52 százalékkal vezet a cég.

A második legfajsúlyosabb alkalmazási területe a mobil internetnek az állománymegosztás 29 százalékkal, ezt követi a web böngészés 25 százalékkal, míg a chat és VOIP csupán 4 százalékot vesz el. Mindezek után már csak 3 százalék marad minden más alkalmazás számára.

 

Az Allot szerint a videochat az előző időszakhoz képest 101 százalékot nőtt, mégpedig azért, mert mind több táblagép rendelkezik előlapi kamerával.

 

A Skype még sokkal inkbb domináns a VOIP területén, mint a YouTube a magáén. A Microsoft által nemrég felvásárolt szolgáltatás a hangbeszélgetések összforgalmának 82 százalékát teszi ki. A Windows Live-é a második hely ezen a téren kemény 3 százalékkal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.