Hirdetés

A Motorola sem kér az egyéni ROM-okból



|

A Droid X-en debütál az eFuse védelmi megoldás.

Hirdetés

Érthető módon a mobilgyártók nem kedvelik, ha az okostelefonjaikra olyan egyénileg testreszabott rendszerek válnak elérhetővé, amely felett nincs hatalmuk. Ezek a firmware-ek komoly hibákat tartalmazhatnak, a telepítésük során pedig könnyedén tönkre lehet tenni akár a telefont is - arról már nem is beszélve, hogy kártevőket is tartalmazhatnak.

 

Motorola Droid X
Motorola Droid X

 


Épp ezért a vállalatok szerint fontos, hogy a lehető legteljesebb védelmet nyújtsák a vásárlóik számára - akár tetszik nekik, akár nem. A Motorola most előállt az androidos készülékeik újabb védelmi vonalával, amely az eFuse nevet kapta: lényegében egy rendszerbetöltőről (bootloaderről) van szó, amely csak az általuk hitelesített operációs rendszert hajlandó elindítani. Így egy nem hivatalosra való csere után a telefon egész addig nem fog működni, amíg vissza nem kerül rá egy megengedett verzió.

 

Motorola Droid X
Motorola Droid X

 


A Droid X nevű, kizárólag a Verizon Wireless által forgalmazott készülékük az első fecske, amely tartalmazza ezt az újítást. Egyelőre a boltokban még nem kapható, hivatalosan július 23-án kezdik el a kiszállítását az előrendelőknek, bár logisztikai problémák miatt néhány véletlenül már a gazdájánál pihen - aktiválni még nem lehet őket. Így a „sötét oldal" jeles képviselői egyelőre nem volt képesek megvizsgálni az eFuse-t, majd a későbbiekben kiderül, hogy mennyire hatékony.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.