Hirdetés

A németeknél debütált az első badás mobil



|

Egész olcsón adják a bivalyerős mobilt.

Hirdetés

A Samsung még novemberben jelentette be a saját operációs rendszerét, amely elsőként a Wave nevű, felsőkategóriás okostelefonjukon teljesít szolgálatot. A koreai cég jelenleg nagy erőkkel dolgozik, hogy meggyőzze a fejlesztőket a platformban rejlő potenciálról: hazánkban jövő pénteken ismerkedhetnek meg az érdeklődők a rendszerrel, a Samsung Fejlesztői Nap keretében.

 

 


A rendezvény minden országban meg lesz - vagy már lett - tartva, ahol badás mobil fog megjelenni, így vélhetően a Wave Magyarországon is kapható lesz. A türelmetlenek akár most is hozzájuthatnak a készülékhez, bár ehhez el kell látogatniuk Németországba, ahol kártyafüggetlenül 429 euróért (nagyjából 118 ezer forintért) már megvásárolható. Egyébként eddig úgy tudtuk, hogy az Egyesült Királyságban debütál elsőként, de végül június 4-re csúszott a megjelenése.


A specifikációit tekintve igen meggyőző modellről van szó: a 3,3 colos érintőképernyője AMOLED-típusú, kapacitív és multitouch, a panel felbontása 480×800 pixel. A négysávos GSM-en kívül támogatja a 7,2 megabites HSDPA-t, a 2 Mbit-es HSUPA-t, a Bluetooth a legújabb 3.0-ás verziójú, továbbá a Wi-Fi-vezérlő kompatibilis az n-szabvánnyal is.

 

 


Az 5 megapixeles elsődleges kamera autofókuszos, a szenzor mellé pedig egy LED-es vaku is került; a másodlagos kamera csak videotelefonálásra alkalmas. Az elkészült fotók az A-GPS-nek köszönhetően geo-tagekkel is elláthatóak, videót pedig HD 720p-s felbontásban képes rögzíteni a Wave.


Utóbbi funkció megvalósításában nyilván nem elhanyagolható szerepe van a benne lévő 1 GHz-es processzornak, továbbá 3D-s alkalmazások futtatására is remekül alkalmas a hardver, köszönhetően a bivalyerős PowerVR SGX 535 grafikus feldolgozó egységnek.


Egyéb specifikációk: 2 vagy 8 GB belső háttértár (amely legfeljebb 32 GB-os microSD-vel bővíthető), az adás rögzítésére is alkalmas RDS-es FM-rádió, JAVA, DivX/Xvid-kodekek, szabványos hangkimenet. A Wave méretei: 118 × 56 × 10,9 mm, a tömege az 1500 milliamperes akkuval együtt 118 gramm.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.