Hirdetés

A Pető Intézet támogatható a Huawei kampányában

|

Idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek fejlesztését végzik az intézményben.

Hirdetés

Nagyszabású karácsonyi jótékonysági kampánya keretében arra biztatja az embereket a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, hogy tegyék félre a mobiljaikat, és töltsék az ünnepi pillanatokat szeretteikkel. A Huawei hivatalos Facebook oldalán meghirdetett #BePresent kampányhoz már világszerte számos külföldi és hazai híresség is csatlakozott - köztük Szalai Ádám focista, Debreczeni Zita fotográfus és Berki Krisztián tornász. A Huawei magyarországi leányvállalata minden egyes felhasználói komment után 500 forinttal támogatja a Pető András Főiskolát, közismert nevén a Pető Intézetet.


Hirdetés


"A mobilod megvár, a pillanat nem. Az Ünnepet Te teszed különlegessé." - így szól a Huawei idei karácsonyi kampányának jelmondata, amely arra igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy szeretteinknek mi magunk vagyunk a legnagyobb ajándék, ezért tegyük félre a mobilunkat és töltsük együtt velük az ünnep pillanatait. A kampány középpontjában egy karácsonyi történetet elbeszélő kisfilm áll, amelyet a vállalat hivatalos Facebook oldalán tett közzé. A kampány támogatásához a felhasználóknak nincs más dolga, mint a Huawei Facebook oldalán kiposztolt kisfilm alá 2016. december 26-ig egy kommentben megírni: "Ígérem, hogy idén megélem a karácsonyi pillanatokat!", és feltüntetni a kampány jelmondataként szolgáló #BePresent, valamint a #huawei hashtageket. Minden, a kisfilmre érkező felhasználói komment után a Huawei 500 forintot adományoz a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének.


Hirdetés


Az összegyűlt adományt a Pető Intézet és a Huawei által közösen meghatározott fejlesztési célokra fordítják: a tervek szerint egy speciális fejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobát alakítanak ki az intézmény integrált óvodai csoportjai számára, továbbá új fejlesztésű - az intézmény növendékeinek mozgásfejlesztésében fontos szerepet játszó -, speciális Pető-bútorokat szereznek be az óvodai csoportok, valamint a jövő tavasszal megnyíló első, gyulai Pető Pont részére. A vállalat az összegből ezenkívül támogatja a régi Pető bútorok cseréjét, új ágyakat szerez be az Intézet bentlakó óvodásainak részére, valamint fejlesztő játékokkal ajándékozza meg a gyerekeket.


A Pető Intézetről

A Pető Intézetben a világhírű és 2006 óta hungaricumnak számító Pető-módszer alapján központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek fejlesztését végzik több évtizede. A Pető-módszerrel történő fejlesztés célja, hogy a sérültek önellátóvá váljanak, és integrálódjanak a társadalomba. Az intézmény főiskolát, korai fejlesztőközpontot, saját óvodát és iskolát, utógondozót, valamint felnőtt rehabilitációs központot is működtet. Az intézet évente 1000-1200 családdal veszi fel a kapcsolatot mozgásukban akadályozott, központi idegrendszeri sérült gyermekek kezelése miatt. Sokan köszönhetik a Pető-módszernek azt, hogy teljes értékű életet élhetnek.


A konduktív pedagógia, a konduktori tevékenység nagyszámú egyedi és speciális segédeszköz alkalmazását igényli. A mozgássérült gyermekek életvitelének, tanításának és Petői alapokon nyugvó fejlesztésének megkönnyítéséhez olyan eszközökre van szükség, melyek alkalmazkodnak a gyermekek speciális képességeihez, a konduktív pedagógia módszertanához.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.