Hirdetés

A Play Áruház appot manipulálja egy trójai



|

Szerencsére nem a hivatalos programbolton keresztül terjed a kártevő.

Hirdetés

Az elmúlt években kifejezetten kifinomulttá vált a Google Play Áruház beépített "vírusvédelme", amelynek köszönhetően rendkívül ritkán kerül kártevő az Android hivatalos programboltjába. A Dr. Web kutatói nemrég felfedeztek egy érdekes trójai alkalmazást, amely az áruházba való felkerülés helyett csak használni kívánja azt: telepítése után a Play Store futó folyamatának közvetlen manipulálásával a boltban található más alkalmazásokat telepít a fertőzött eszközökre. A Skyfin mögött álló bűnözők célja, hogy fizetségért cserébe vagy mások fizetős alkalmazásait vásárolják meg a felhasználók nevében, vagy manipulálják az ingyenes és free-to-play alkalmazások letöltési számait.


Hirdetés


A Skyfin nem közvetlenül települ az eszközökre, hanem az Android.DownLoader családba tartozó másik kártevők installálják. A kérdéses família tagjai szintén nem találhatóak meg a Play Áruházban, helyette a harmadik felek által üzemeltetett, warezolós programboltok crackelt és módosított appjaival együtt kerülnek az androidos eszközökre.


A történet tanulsága, hogy aki jót szeretne magának, az messziről kerülje az olyan androidos alkalmazások telepítését, amelyek nem a Play Áruházból, vagy legalábbis egy tökéletesen megbízható féltől származnak.


(Forrás: Bleeping Computer | Nyitókép: Scott Akerman)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.