Hirdetés

A Quanta hibás komponensek szállításával vádolja az AMD-t



|

Állítólag a chipgyártó egységeinek jókora hányada túlmelegedett a NEC bizonyos noteszgépeiben.

Hirdetés

Tegnap a koreai Quanta Computers beperelte az AMD-t, ugyanis a világ legnagyobb szerződéses laptopgyártójának állítása szerint az alperes központi egységeinek, és grafikus processzorainak egy jelentős része túlmelegedett a japán NEC számára legyártott egyik noteszgép sorozatban.


Emiatt a cég jelentős anyagi veszteségeket szenvedett, amelyet most a San Jose-i bíróság szíves közreműködésével meg kívánnak fizettetni a AMD-vel. Michael Silverman, utóbbi vállalat szóvivőjének állítása szerint a Quanta vádja teljesen alaptalan, ráadásul a koreaiak korábban egyértelműen elismerték, hogy a kérdéses lapkák a NEC más termékvonalaiban gond nélkül működtek.


Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a vitás laptop széria valamilyen egyéb tervezési problémával küzdött, vélhetően a japán mérnökök nem gondoskodtak a chipek megfelelő hűtéséről – már csak az a kérdés, hogy a Quanta ezek után miért az AMD-vel kívánja megfizettetni a kárát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.